Wanneer ga ik naar de psycholoog?

Moeilijke periodes gepaard gaande met emoties als verdriet, boosheid en angst horen bij het leven. Vaak vinden we zelf, of met hulp van onze naasten, wel een manier om deze gevoelens aan te pakken. Echter, wanneer dit niet lukt en wanneer deze gevoelens het dagelijks functioneren gedurende langere tijd belemmeren, kan het helpen contact te zoeken met een psycholoog.

Ik bied kortdurende psychologische zorg (Basis GGZ) en u kunt met verschillende klachten bij mij terecht, zoals: angstklachten (bijvoorbeeld sociale angst, paniekaanvallen), spanningsklachten, dwanggedachten en/of dwanghandelingen, verwerkingsproblematiek, gevolgen van een traumatische ervaring, depressieve klachten, overspanning, burn-out, slaapproblemen, problemen in het contact met anderen, assertiviteitsproblemen, levensfaseproblemen, en rouwproblematiek.

Wanneer u zich bij mij aanmeldt, plannen wij eerst een intakegesprek. We zullen in de intakefase samen uw klachten inventariseren. Hierna wordt een behandelplan opgesteld en kunt u besluiten al dan niet verder te gaan met therapie.

Niet voor alle klachten is kortdurende psychologische hulp toereikend. Indien er sprake is van bijvoorbeeld suicidaliteit, een persoonlijkheidsstoornis of verslaving zal ik u doorverwijzen of kunt u uw huisarts vragen om een verwijzing naar de Gespecialiseerde GGZ.